Македонският писател Владимир Плавевски е в България, за да представи книгата си Кукичката,

...
Македонският писател Владимир Плавевски е в България, за да представи книгата си Кукичката,
Коментари Харесай

Владимир Плавевски представя пред българска публика романа си Кукичката

Македонският писател Владимир Плавевски е в България, с цел да показа книгата си " Кукичката ", издание на " Персей ".

Събитието ще се състои на следващия ден, 4 октомври, от 18.30 ч. в Македонския културно-информационен център на ул. Оборище № 7. Книгата е определяна като разказ за дребния човек, хвърлен в бурната река на живота. Преводът е на Мариян Петров. Книгата към този момент е притежател на премията „ Роман на годината “ в Македония.

" Кукичката " е разказ за дребнавостта на човешките души, за измяната, лицемерието и апатията, ширещи се измежду властимащите и за обречеността на дребния човек. 

Пред " Хоризонт " писателят съобщи, че времето на социализма, към което се връща в книгата си, е доста присъщ интервал както за Македония, по този начин и за България. Сюжетът разпростира картина на страната от времето на приобщаването и към някогашна Югославия. Главният воин на романа е метафора на Македония от това време, посочи създателят.

Владимир Плавевски си изяснява огромната известност на романа си в Македония от една страна с модерното му, кинематографично на моменти звучене, а от друга - с забавния исторически интервал, който визира.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР